Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. május 02., csütörtök, Zsigmond napja van. Holnap Tímea és Irma napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 477 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa316
mod_vvisit_counterTegnap574
mod_vvisit_counterEzen a héten2384
mod_vvisit_counterMúlt héten2781
mod_vvisit_counterEbben a hónapban890
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11003
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1441320

Az elmúlt 20 percben Online: 4
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 máj., 02

Apró környezetszépítések, fejlesztések

A napokban az iskola udvarán, a diszköves területen egy kosárlabdapályát alakított ki Lippai Zsolt tanár úr. A zöld-sárga szélű pálya máris nagyon népszerű a gyerekek körében.
A Riczkó Lajos bácsinál évek óta őrzött vasekét és az elő-talyigát sikerült  megmenteni. Az önkormányzat karbantartói végezték a betonozást és a hegesztést, míg a festés Szabó László munkáját dicséri. A gyöngykavicsot Terjékné Eszterhai Enikő lelkipásztor adományozta. Az eke még az 1920-as évek legelején készült s nagyon sok gyerek most lát ilyet először.
Az iskola főbejárata előtti mélyen betonozott területen egy mini sziklakertet alakítottunk ki. A hidrokvarcit és riolit ártufa sziklákat Csimbók Ervin vállalkozó, míg a növényeket  számos dögei polgár adományozta.
Az iskola hátsó kijárata közelében hamarosan elkészül az  a  "odúfa " melyre Tahirák Erzsébet 7. osztályos, Tahirák Dávid 4. osztályos és Bodnár Bettina 6. osztályos tanulók illetve szüleik által készített madárlakások és etetők kerülnek. Ez újabb dísze lesz az iskolaudvarnak.
11-műanyag lefolyócsőből készült B-típusú cinegeodú készült el egy műhelyben, a napokban. Október közepén  kerül sor a kihelyezésükre az iskola melletti liget fáira.
A főbejárati vasajtó fölötti üvegablakra a négy alsós osztály tanulói és osztályfőnökei által készített üvegfestmény van  készülőben. A tanulók a négy évszakot dolgozzák fel. A munka várhatóan decemberre lesz kész.


(Agárdi Sándor)