Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. április 26., péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 329 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa245
mod_vvisit_counterTegnap932
mod_vvisit_counterEzen a héten2212
mod_vvisit_counterMúlt héten2102
mod_vvisit_counterEbben a hónapban8940
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12347
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1438367

Az elmúlt 20 percben Online: 4
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 ápr., 26

Drámafesztivál Rakamazon

Az Erzsébet Királyné Oktatási és Nevelési Intézet meghívására immár 3. alkalommal utazhattunk Rakamazra az idegen nyelvű drámafesztiválra.

Három produkcióval készültünk, s a nyolc osztályból 44 tanuló. Hetek óta tartott a felkészülés, mindennaposak voltak a fárasztó próbák. Szombaton kora reggel bepakoltunk az autóbuszba és egy autóba, s végre irány Rakamaz! A helyszínen megnéztük a színpadot, s már is készülődtünk a Ludas Matyihoz, ugyanis ez volt az első előadás. A 3-4.osztályosok mutatták be nagyon ügyesen. Később a kicsik következtek, A három kiscicával. Őket is nagy tapssal jutalmazta a közönség. A kezdeti nagy izgalmakon túljutva jóízűen fogyasztottuk el az ebédet és egy finom fagyira is volt időnk. S már készülhettünk is a felsősökkel, akik Családi vasárnap délután címmel mutatták be előadásukat. Mindhárom darabhoz a díszleteket a szállítás miatta helyszínen tudtuk véglegesíteni. A 3. produkciónál kellett a legtöbb előkészület, de idejében sikerült minden. A színpadra varázsoltunk egy játék és hangszerboltot, s mindezek életre keltek a darabban. A közönség már az előadás közben is jelezte tetszését, többször is tapsra emelték kezüket.

A műsorunk végén összepakoltuk a „vándorszínházunkat”s izgatottan vártuk az eredményhirdetést. A várakozás egy cseppet sem volt unalmas, a gyerekek fergeteges „gangnam style”bulit rendeztek.

Egy óra múlva megszületett a zsűri döntése: Szabó Kata a nap legbájosabb fellépője címet kapta. A Ludas Matyi elnyerte a legigényesebb díszlet díját.

A három kiscica a legkülönlegesebb átalakulásért kapott díjat. S a nagyok sem maradtak le a díjzáporról, a Családi vasárnap délután bizonyult a legszebb táncos produkciónak. Az oklevelekkel s a sok-sok ajándékkal boldogan indultunk haza.

A hazautazásunk szokásosan először a McDonald’s-hoz vezetett, ahol az összes izgalmat, feszültséget kicsúszdázták magukból a gyerekek. Még este nyolc előtt sikerült megérkeznünk az iskolához, s elmondhatjuk, hogy ez egy szuper szombat volt!

Egy ilyen fantasztikus nap után köszönetet mondok a meghívó Erzsébet Királyné Oktatási és Nevelési Intézetnek, akik figyelmes házigazdáink voltak. Köszönjük iskolánknak, hogy biztosította az utazást. Külön köszönjük Dr. Vilmánné Klárika segítségét a jelmezek, díszletek szállításáért, Szabó László és Holló Máté segítségét a színpad rendezéséért, díszletek pakolásáért. Balogh Zoltánné és Vincze Ferencné tanárnőknek és Séra Imrének köszönöm a díszlethez nyújtott segítségüket. Az angol fordítást Szabóné Balogh Erika tanárnőnek köszönöm. A gyerekek angol szövegének helyes kiejtését is ő kísérte figyelemmel, a 3-4. osztályosoknál segített ebben Szürösné Hegedüs Tímea tanárnő is, mindkettőjüknek köszönöm.

A fesztiválra elkísért bennünket Agárdi Sándor igazgató úr, Szabóné Balogh Erika, Vincze Ferencné, Szürösné Hegedüs Tímea tanárnők, segítségüket, türelmüket köszönöm.

Az élménybeszámolóm végén a három produkció szereposztása látható, akiknek köszönhetem, hogy iskolánk jó hírnevét öregbítették, s a zsűri elnöke külön gratulált a díjak átadásakor a színvonalas előadásokhoz.

Baráth Anikó

színjátszó szakkör vezetője

A három kiscica

The Three Cats

Anya: Illés Hajnal

Gyerekek: Kozma Kinga,

Kozma Aletta,

Stadler Petra

Cicák: Csökmei Viktória,

Szabó Kata,

Balla Bianka,

Szürös Andrea,

Szabó Enikő,

Vilmán László,

Rendes Dominika

Kutya: Todorov Levente

Breki: Máté Virág

Ludas Matyi

Mattie the Goose-boy

Anya: Kiss Petra,

Vincze Szilvia,

Kántor Anett

Matyi: Serbán Attila,(liba árus)

Nagy Bálint,(ács)

Séra Áron,(doktor)

Illés István (lókereskedő)

Földesurak: Tahirák Dávid,

Csercsa Gergő,(pandur is)

Kiss Dávid (pandur is)

Szomszéd: Makai Viktória

Szolgáló: Birke Alida

Lókereskedő: Riczkó Ferenc

Hírvivő: Tóth Ádám

Családi vasárnap délután

A Family Sunday Afternoon

Nagyi: Oláh Eszter

Nagypapa: Szónok Péter

Anya: Jánvári Dóra

Apa: Bata Gergő

Gyerekek: Juhász Cintia,

Fehér Rebeka

Keresztanya: Titka Ivett

Gyerekei: Gábor Erika,

Tahirák Erzsébet

Boltos: Ferencz Anikó

Éneklő barbiek: Stadler Petra,

Szabó Kata

Bálkirálynő: Kántor Zsanett

Furulyás lány: Makai Viktória

Katonák: Dankó Ferenc,

Csökmei Patrik,

Simon László,

Székely Nagy Tibor,

Szónok Dániel,

Zakor Dániel

Dramaturgia, rendezés, jelmez- és díszlet: Baráth Anikó

Angol tanár: Szabóné Balogh Erika