Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2023. december 09., szombat, Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 156 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa480
mod_vvisit_counterTegnap381
mod_vvisit_counterEzen a héten1975
mod_vvisit_counterMúlt héten3053
mod_vvisit_counterEbben a hónapban3498
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12270
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1386239

Az elmúlt 20 percben Online: 11
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2023 dec., 09

Egészséghét az Ölbey-ben

Egy hétig az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás körül forogtak a programok az Ölbey Irén Általános Iskolában. A programokkal célunk az volt, hogy a tanulóink figyelmét az egészséges életmódra és az egészségükkel való törődés fontosságára irányítsuk.

Ennek jegyében minden reggelt zenés gimnasztikával indítottunk, melynek levezényléséért köszönet Mónus Ádámnak.

A sportdélutánt futással indítottuk. Felsős diákjaink egy nagyobb távot tettek meg a községben (általános iskola-Virág u.-Ifjúság u.-Vörösmarty u.-Béke u.-általános iskola), a fiatalabb korosztály a focipályát vette bírtokba. Minden diákunk lelkesen és aktívan teljesítette a távot. Ezt követően az osztályok egymás ellen mérték fel ügyességüket, gyorsaságukat különböző játékos sor-és váltóverseny feladatokban.

Fontos feladatunknak tekintettük a hét folyamán, hogy diákjaink kellő információt gyűjtsenek az egészséges táplálkozás szerteágazó témaköreiben, ezért az 1-3. évfolyamos tanulóink Szilágyi Renáta ezzel kapcsolatos figyelemfelkeltő előadásán vehettek részt. Köszönjük szépen!

A 4-5. osztályosoknak Balogh Gáborné tartott érdekes betekintést régi korok hajviseletébe, valamint, hogyan ápoljuk egészségesen hajunkat a mindennapokban. Az előadás után a lányoknak kérésüknek megfelelően díszítette, befonta a haját. Köszönjük, hogy ezt a délutánját régi iskolája tanulóira szánta.

A 6-8.-os tanulók drogprevenciós előadáson szembesülhettek azzal a ténnyel, hogy napjainkban a függőségek egyre fenyegetőbb problémát jelentenek a fiatalok körében. Gondolkodásra szeretnénk késztetni őket, ezáltal egy hosszabb távú egészségtudatos szemléletmódot átadva nekik. Köszönjük Cservenyák Bernadett százados hölgynek, aki a Kisvárdai Rendőrkapitányságról érkezett hozzánk, hogy megosztotta a gyerekekkel mindennapi tapasztalatait, ezáltal felhívta figyelmüket a valós veszélyekre.

A hét legkreatívabb feladata a  „Zöldség/gyümölcsszobrászkodás” volt. A gyerekek manuális képességei, képzeletvilága együtt fejlődhetett az alkotások elkészítése során. Igényes és szép produktumok születtek.

A tanulók osztályszinten dolgoztak  figyelemfelhívó plakáton „Élj egészségesen!” címmel. Nagyon színes, igényes, több témára is kiterjedő alkotásokkal találkoztunk.

A hetet Egészség-TOTÓ kitöltésével, valamint tökfaragással zártuk. Minden versenyfeladatot oklevéllel jutalmaztunk.

Visszatekintve a hét programjaira, feladataira, kihívásaira elmondhatom, hogy iskolánkban egy jól szervezett, kreatív egészséghetet tartottunk, ami hozzájárult gyermekeink egészséges fejlődéséhez, szemléletbeli változásaihoz.

Köszönöm a Szülői Munkaközösség támogatását, akik lehetővé tették, hogy minden tanulónk egy müzli szeletet kapjon, valamint a héten legjobban teljesítő alsós és felsős  osztály ajándékcsomagot kaphasson. Köszönöm a vezetőség és pedagógus kollégáim maximális támogatását, lelkesedését, munkáját.

Takácsné Csobolya Éva

szaktanár