Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. július 23., kedd, Lenke napja van. Holnap Kinga és Kincső napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 489 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa74
mod_vvisit_counterTegnap908
mod_vvisit_counterEzen a héten982
mod_vvisit_counterMúlt héten2841
mod_vvisit_counterEbben a hónapban11449
mod_vvisit_counterA múlt hónapban31718
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1507446

Az elmúlt 20 percben Online: 6
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2024 júl., 23

Első osztály a mesék szárnyán

Rendhagyó magyar órán vehettek részt elsőseink az Ölbey Irén Általános Iskolában a magyar népmese napja alkalmából. Meghívott vendégeink meséket olvastak fel a csillogó szemű gyerekeknek.

Nagy Péter polgármester úr, Józsi Barnabás igazgató úr, Szegedi Krisztina, a Csigaház Fejlesztő Központ Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa, végül Olajos Istvánné, édesanyám egymásnak adták át az alkalomhoz illő díszlet hintaszékét, hogy lelkes készülésük eredményeként elrepítsék a tanulóinkat a népmesék birodalmába. Mi pedig apró ajándékokkal kedveskedtünk nekik. Igazán örömteli délutánt töltöttünk együtt.

Hálásan köszönöm minden résztvevőnek ezt a hangulatos megemlékezést!

A mesehallgatások között a gyerekek fantáziája is szárnyra kapott a nekik készült bábszínházban, ahol kedvenc mesehőseik bőrébe bújhattak. Melynek sok- sok taps volt a jutalma.

"A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönség is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is." (Csukás István)

Olajos Viktória Rita tanító néni