Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)Ölbey Irén Általános Iskola OM:033479
4495. Döge, Osváth tér 6.
06-45-450-413 - sulidoge@gmail.com
Intézményvezető: Agárdy Sándor
Intézményvezető-helyettes: Józsi Barnabás


 

MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2020. május 31., vasárnap, Angéla és Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 104 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa193
mod_vvisit_counterTegnap446
mod_vvisit_counterEzen a héten2784
mod_vvisit_counterMúlt héten3379
mod_vvisit_counterEbben a hónapban14560
mod_vvisit_counterA múlt hónapban13601
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató895136

Az elmúlt 20 percben Online: 11
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2020 máj., 31

Iskolai hírek

II. Dögei Hagyományőrző Krumplifesztivál fényképei

 

Angol nyári tábor

 

Balatonlelle, 2012. 07. 14. – 07. 21.

 

Idén tavasszal az Amerikai Nagykövetség által meghirdetett „Roma and friends summer camp” elnevezésű angol nyári táborban való részvételre pályáztam. Az országból csak hét iskolát hívtak meg, iskolánként öt-öt tanulóval. Miután megkaptuk a meghívást, öt tanulóval, (Horváth Csilla, Gábor Erika, Kázsmér Alexandra, Horváth Eszter, Marinka Alexandra) készültünk a táborba.

A teljes részvételi díjat a nagykövetség fizette mindenki számára. (útiköltség, szállás, étkezés, programok, belépők) Ezen kívül mindenki kapott ajándékot a táborban.

 

Július 14.-én vonattal indultunk a Balaton partjára. Kicsit hosszú volt az út, és át is kellett szállni, de nagyon jó hangulatban telt az utazás. Délután öt órára érkeztünk meg a balatonlellei állomásra, ahol már vártak minket.

Miután lepakoltunk, és kicsit körülnéztünk már mehettünk is vacsorázni. Első este a táborvezetők mutatkoztak be, és rögtönzött drámajátékkal bizonyították, hogy nagyon jókedvű, fiatalos, kreatív csapat tagjai. (Heidi, Andi, Jani, Miki, Vlasta, Kati, Emma, Balázs)

 

Vasárnap délelőtt egy amerikai tengerészgyalogos érkezett a táborba, aki beszámolt a munkájáról, majd amerikai focira tanította a részvevőket. Ebéd után angol órán vettünk részt, ahol csoportokra osztották a gyerekeket, nyelvi szint szerint. A kísérő pedagógusok pedig a csoportokat segítették.

Délután többféle szabadidős foglalkozás közül lehetett választani: kézműves, dráma, ének, foci, röplabda, ping-pong, stb.

Vasárnap estére kincskeresésen vehettünk részt.

 

A hét minden napján voltak szabadidős foglalkozások, és angol órák. Ha az idő engedte, akkor a strandra is elmehettünk. Erre sajnos csak három nap volt lehetőségünk.

 

Hétfőn két néptánctanár cigány néptáncot tanított, és estére táncházat szerveztek számunkra.

Kedden vacsora után kaszinóba mehettünk. Persze ezt is a táborvezetők szervezték. Volt flower tower, póker, twister, ego, uno, és még számos társasjáték.

Szerda délelőtt egy mentős tiszt tartott nekünk elsősegély tanfolyamot, melyen számos új dolgot tanulhattunk meg, és gyakorolhattunk is. Este szabad programunk volt, így elmentünk felfedezni Balatonlellét.

Csütörtökön Tihanyba mentünk kirándulni hajóval. Ekkor már jó idő volt, így a hajó teraszáról élvezhettük a napsütést és a gyönyörű látványt is. Megérkezésünk után minden iskola kapott egy feladatlapot, melyet a kirándulás végére meg kellett oldanunk. Megnéztük a tihanyi Apátságot, felfedeztük Tihany belvárosát, ellátogattunk egy marcipánmúzeumba és közben a feladatlapot is megoldottuk. Ezen a versenyen a dögei csapat nyert.

Este minden iskola bemutatta a települését és az iskoláját. Mi egy angol nyelvű kiselőadással készültünk, fényképeket is vittünk, majd magyar nyelven Eszter összefoglalta az elhangzottakat. A gyerekek nagyon ügyesen szerepeltek.

 

Pénteken Ki Mit Tud? volt. A mi csapatunkból Marinka Szandi énekelt, míg Eszter a dráma csoporttal lépett fel. Miután a táborvezetők megtudták, hogy az egyik tanulónak szülinapja van, meglepetést szerveztek neki, melynek része volt egy hatalmas csokitorta is.

Utána a tábor zárásaként diszkóban táncoltunk.

 

A hét folyamán weblapszerkesztésen is részt vehettek a gyerekek, ahol cikket írt Csilla, Kázsmér Szandra, Marinka Szandi angolul.

 

Két filmet készítettek a toleranciáról, az egyikben Erika, a másikban Eszter szerepelt.

 

Ez az egy hét fantasztikus élmény volt számunkra. Sokat tanultunk, szórakoztunk. Fejlődött a gyerekek angol tudása, a tanárok módszertani ismerete. Színes, érdekes programokon vehettünk részt, melyek során a tolerancia készségünk fejlődhetett.

 

Szombaton délelőtt szomorúan kezdtünk pakolni. Annál nagyobb volt az öröm, hogy nem vonattal, hanem kisbusszal jöhettünk haza. Eszter és Csilla szülei jöttek értünk. Így nemcsak a hazaút volt kényelmesebb, de Siófokon is megálltunk egy kicsit. Hazafelé persze a McDonald’s-ot is útba ejtettük.

Köszönjük szépen Horváth Zsoltnak és Horváthné Banu Erikának.

 

Végezetül köszönjük az Amerikai Nagykövetségnek, hogy ilyen élményben volt részünk, és mindezt ingyen biztosították számunkra.

 

A program folytatásaként újabb pályázatot nyújtunk be, így ha nyerünk, további élményekkel gazdagodhatunk.

 

Szabóné Balogh Erika

 

Gyerekek beszámolói:

Kázsmér Alexandra:

A táborba sokat utaztunk, de nagyon jó volt. Az úton sokat nevettünk meg beszélgetünk. A tábor nagyon jó volt, sok új barátunk lett. Sajnos az idő nem engedte hogy sokat fürödjünk a Balatonban. Nekem legjobban a Cassino est tetszet. Sokat nevettünk beszélgettünk. Társasoztunk mint pl:ego, poker, twister, mikádó,flower tower, uno. Csütörtökön bemutatkozott minden település de utolsó este volt tehetség kutató és disco is. Volt angol óra is minden nap. A haza út, az is nagyon jó volt. Eszterék anyukája és apukája jött értünk és útközben megálltunk Siófokon és a McDonald’s-ban ettünk, ittunk és utána pedig hazajöttünk. Ennyi volt a hetünk röviden.

 

Gábor Erika:

Nagyon jó volt Balatonlellén lenni, mert nagyon sok barátot szereztem. A nevelőket is megszerettem. Nagyon tetszettek a foglalkozások, és az angol órák is. Nagyon jó volt a Balatonparton lenni, sőt még a vízben is.

Szerintem a pénteki nap volt a legjobb, de az egész hét jó volt. Ezért remélem legközelebb is megyünk.

 

 

Horváth Csilla

Július 14 - én kezdődött a tábor, ami Balatonlellén volt. Vonattal utaztunk, ami fárasztó volt, de izgalmas. A tábor helye nagy volt. 2 faházban voltak a táborozók. Volt foci pálya, hinták, ping-pong asztal, röpi pálya .A programok nagyon színesek voltak. Délelőtt a következő programok közül lehetett választani: kézműves foglalkozás,dráma, ének, ping-pong, röpi, amerikai foci. Megtanultunk elsősegélyt nyújtani, és találkoztunk egy amerikai tengerészgyalogossal. Volt Casino este, disco, kincskeresés, Ki mit tud?, és sok más jó dolog. Az egy hét alatt nagyon sok barátot szereztem, és az angoltudásom is fejlődött. Hasznos volt ez a tábor, legközelebb is szeretnék menni!

 

 

Marinka Alexandra

Nagyon tetszett a 8 nap. Ének órán tanultam egy új éneket és megtanultam egy roma táncot. Most már amerikai focizni is tudok. A pénteki nap tetszett a legjobban, mert a ki mit tud - on énekeltem és nagyon jól sikerült. Volt disco is este. Jól éreztem magam minden egyes nap.

 

 

Horváth Eszter

Nagyon tetszett, imádtam. A programok nagyon érdekesek és izgalmasak voltak! Ami a legjobban tetszett az a Kaszinó est és a Ki Mit Tud volt. A táborvezetők nagyon jófejek, kedvesek és segítőkészek voltak. Nagyon sajnálom, hogy nem maradhattam tovább. És erről nem is tudok többet írni, mert nem lehet! Ott kell lenni és átélni! 

 

(galéria)

 

A táborban készült videók megtekinthetőek az alábbi 2 linken:

We can all be friends

Balatonlelle 2012

II. Dögei Hagyományőrző Krumplifesztivál

Úszásoktatás

 

Partifecske gyűrűzés

100 millió forint értékű partifecske telep található Döge északi határában, az egykori homokbányában. Június 29-én tudományos kutatók érkeztek a partifecskék gyűrűzésére, melyet az iskola tanulói, tanárai is meglátogattak. A képes élménybeszámolót itt láthatják.

 

További cikkeink...