Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2019. július 23., kedd, Lenke napja van. Holnap Kinga és Kincső napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa323
mod_vvisit_counterTegnap364
mod_vvisit_counterEzen a héten687
mod_vvisit_counterMúlt héten2410
mod_vvisit_counterEbben a hónapban8033
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11312
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató769792

Az elmúlt 20 percben Online: 3
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2019 júl., 23

Iskolai hírek

A Csöpi Színház Dögében

Az "Iránytű" komplex ifjúsági munkaerőpiaci és drogprevenciós program keretében a napokban a kisvárdai Váry Emil Általános Iskola amatőr színtársulata látogatott el a dögei Ölbey Irén Általános Iskolába. A 7. és 8. évfolyamos tanulók a Delizsár herceg című színdarabot tekinthették meg, amely a gyermekek közötti kapcsolatokról, a toleranciáról, az emberi megértés és együttműködés fontosságáról szólt. A diákszínészek a tavasz folyamán még újra felkeresik a dögei intézményt, ahol a nagy sikerre való tekintettel egy most készülő filmdarabot fognak előadni.

Köszönjük a gyerekeknek és felkészítőjüknek, Tóth László igazgató úrnak. (galéria)

 

Köszönjük

Megható eseményre került sor iskolánkban 2011. december 21-én. Belinszky Józsefné 40 év hűséges szolgálat után megérdemelt nyugdíjas éveit kezdheti el. Ez alkalomból búcsúztak el a kiváló tanítótól az iskola egykori és mai diákjai, a szülői szervezet, a szakszervezet képviselői és az önkormányzat vezetői. A kollégák megható műsorral elevenítették fel a sikeres pedagógusi életút állomásait, majd átadták az iskola dolgozói közösségének ajándékát.

 

(kattints a képre)

Iskolai karácsonyi ünnepség képekben

 

(kattints a képre)

Óvodai karácsonyi ünnepség

 

(kattints a képre)

Készülő szaktantermek

Két szaktanterem kialakítása kezdődött el szeptemberben. A biológia terem Herman Ottó, az utolsó magyar "polihisztor" nevét viseli. A bejáratnál alakították ki a Herman Ottó mellszobor helyét. A gipsz portrét Vajner László készítette. A tölgyfa posztamens és a riolit ártufa köveket Gáspár Béla vállalkozó adományozta. A szobor melletti falrészen megkezdtük kialakítani az iskolai folyosógalériát. Jelenleg 8 művész alkotása látható itt. A II. Rákóczi Ferencről elnevezett történelmi szaktantermet a 7. osztály termében alakítjuk ki. A Rákóczi-korral kapcsolatos számos kép és írásos dokumentum kap itt helyet. A fő helyen II. Rákóczi Ferencről készült nagyméretű olajfestmény is megtalálható, de lesz itt eredeti Rákóczi-kori pénz (libertás), sőt a dögei kuruc katonák lajstroma is ki lesz állítva.

 

(kattints a képre)

További cikkeink...