Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Első osztály a mesék szárnyán

Rendhagyó magyar órán vehettek részt elsőseink az Ölbey Irén Általános Iskolában a magyar népmese napja alkalmából. Meghívott vendégeink meséket olvastak fel a csillogó szemű gyerekeknek.

Nagy Péter polgármester úr, Józsi Barnabás igazgató úr, Szegedi Krisztina, a Csigaház Fejlesztő Központ Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa, végül Olajos Istvánné, édesanyám egymásnak adták át az alkalomhoz illő díszlet hintaszékét, hogy lelkes készülésük eredményeként elrepítsék a tanulóinkat a népmesék birodalmába. Mi pedig apró ajándékokkal kedveskedtünk nekik. Igazán örömteli délutánt töltöttünk együtt.

Hálásan köszönöm minden résztvevőnek ezt a hangulatos megemlékezést!

A mesehallgatások között a gyerekek fantáziája is szárnyra kapott a nekik készült bábszínházban, ahol kedvenc mesehőseik bőrébe bújhattak. Melynek sok- sok taps volt a jutalma.

"A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönség is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is." (Csukás István)

Olajos Viktória Rita tanító néni

A népmese napja - eredményhirdetés

Lábita Bábszínház-könyvtári rendezvény

A Világ Legnagyobb Tanórája

A népmese napja-szeptember 30

A népmese napja alkalmából iskolánk folyosójára hagyományteremtő mesefát készítettünk. Minden ága más színű levelekben pompázik, jelezve a nyolc osztályt. Három napon át ágai egy-egy termést hoznak, szebbnél szebb meséket. Tanulóink így három próbát teljesíthetnek. A mesékhez illusztrációkat kell készíteni A/4-es rajzlapra, szabadon választott technikával. A programunk csütörtöktől csütörtökig tart, aznap közhírré tétetik, melyik meséhez ki készítette a legszebb illusztrációt. A legügyesebb rajzok tulajdonosai elnyerik méltó jutalmukat.

Célunk, hogy gyerekeink minél több mesét, mesefeldolgozást ismerjenek meg, s szabadidejük egy részét olvasással töltsék.

Baráth Anikó tanítónő


További cikkeink...