Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Suliváró

12 ÓRÁS KIHÍVÁS

Vajda Péter a dögei Ölbey Irén Általános Iskola nyolcadik évfolyamos tanulója a hét végén 12 órás megszakítás nélküli kung fu edzésben vett részt a Debreceni Egyetem sportcsarnokában. Péter, aki kitűnő sportember, mind a három vizsgarészt végigdolgozta.
Formagyakorlatból 70%-ot, alkalmazásokból 65%-ot és harci alkalmazásból 72%-ot teljesített. Részvételével tovább öregbítette iskolánk hírnevét.
Teljesítményéhez őszintén gratulálunk és további sikereket kívánunk!  (AS)

Kattints a képre a nagyobb méretért!

Öröméneklés a harmadik osztályban

Óralátogatás keretében jártam a harmadik osztályban. (igaz minden nap benézek ide is)  Szónokné Vincze Katalin tanárnő vezetésével a tanulók  igazi "Öröméneklésében" lehetett részem. A dalok felhallatszottak az emeleti  folyosókra is. Zengett a tanterem, az iskola. Váratlanul toppantam be, de nem volt meglepetés, mintha mi sem történt volna, énekeltek tovább.
Azt hiszem ez a lelkesedés, ez a lendület az, ami minden gyerek szemében ott kell, hogy csillogjon. Úgy érzem az iskola egyik legjobb énekhangú osztályában gyönyörködhettem. Külön öröm volt a szolmizálást majd a népek dalait, s a tréfás magyar gyermekdalokat hallgatni. Már-már magam is dalra fakadtam. Reméljük felsősként is ilyenek maradnak ezek az "aranytorkú" kis énekesek, akik nemcsak tudnak, de szeretnek is hangosan, tiszta szívből énekelni. (as)

Farsang farka a második-osztályban

A február 5-i nagy sikerű farsangi rendezvény után, február 9-én, a hamvazószerdát megelőző napon, jutalomként a sok kedves táncos műsor és jelmezszereplés után egy félórás vidám "mini farsangi bálban" vehettek részt a második osztály tanulói, Baráth Anikó osztályfőnök felügyeletével. (AS)

Farsang után, télbúcsúztató kiszebáb iskolánkban

A hagyományoknak megfelelően igen nagyszámú érdeklődőt vonzott a dögei Ölbey Irén Általános Iskola farsangja. A korábbi években megszokottól jóval többen öltöztek különböző ötletes maskarákba. Azokat a jelmezeket értékelték különösen nagyra amelyeknél a szülői munka sokszínűsége és kreatívitása is meglátszott.  A zsűri minden fellépőt jutalomban részesített. A farsang végén nem maradhatott el a télűző kiszebáb égetés sem. Az iskola tanulói vidám újévköszöntő zenére táncolták körbe nevelőikkel a telet jelképező bábut.(as)

Farsangi mulatság 2016

Hasznos énekórai segítség a "szinti"

A tanulók és a szülők papírgyűjtéséből befolyt összeget egészítette ki a Szülői Munkaközösség, s ebből vásároltunk az ősz folyamán egy szintetizátort. A zenei eszközt szinte minden ének-zene órán használja Palkovicsné Nagy Ildikó Gabriella tanárnő. Az órák sokkal hangulatosabbak, mint korábban voltak, s a tanulóink örömmel énekelnek!  A 6. osztály énekórájáról készültek a képek. (as)

Sítábor

További cikkeink...