Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Fradisuli iskolánkban!

Madárseregszemle

Mónus István 4 évfolyamos tanuló nem mindennapi plakáttal készült a május 13-án a Rétközi-tónál megrendezendő Madarak és Fák napjára. A nagyméretű rajzon a leggyakoribb színes madarainkat rajzolta meg, egy képzeletbeli "madárfán".
Gratulálunk a szép munkához!  (as)

Anyák napjára készültünk

2016. 04. 26. és 27-én kézműves foglalkozást rendeztünk könyvtárunkban felső tagozatos diákok részére. Képkereteket festhettek és díszíthettek a tanulók. Jókedvű beszélgetések és viccelődések mellett szebbnél szebb munkák kerültek ki a gyerekek kezéből. Remélem, mindannyian örömet szereztek vele édesanyjuknak! Az alapanyagokat és a festékeket a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszeren keresztül szereztük be.

Józsiné Sárdi Éva tanárnő

Májusfát állítottunk!

"Fent a kék ég, lent a tenger sok virág
Az enyém, enyém-e gyönyörű világ!
Hálám, hogy vagyok, fogadd érte,
Legyen itt a Földön mindörökké béke."

Hagyományosan évről-évre az első osztályos tanulók díszítik fel az intézmény kiskapujában elhelyezett májusfát. Az idén az elsősök osztályfőnökei, Pappné Belinszky Júlia és Ivánkóné Pásztor Marianna tanítónők irányításával az iskola előtti tér bejárati díszkapuját is színes szalagok borították el. Nagyon készültek rá mindannyian. Szép látvány volt a tavaszi szellőkben ringatózó színes pántlikák sora. A sok kis ügyes gyerek munkálkodását örökítettük meg az alábbi fényképeken.


Vidám hétvégét! Szép Anyák Napját!....és persze......Éljen Május Elseje!!!! (as)

 

Föld-napi kerékpáros terepi túraverseny... avagy árkon, bokron keresztül

Lippai Zsolt, iskolánk testnevelő tanárának a szervezésében már  második alkalommal tartottuk  meg a Föld-napi kerékpáros túrát. A tavalyi év sikerén felbuzdulva az idén már 50 fő versenyzett! A fényeslitkei általános iskolából is érkeztek tanulók, akik nagyon jól érezték magukat nevelőjükkel együtt.
A csodálatos természeti környezetben lekerekezett jó néhány kilométer, a kitűnő időben- igazi felüdülés volt mindenkinek. Balesetmentesen, igazi örömkerékpározás volt ez!  Köszönet a kisvárdai Tankerületnek a verseny anyagi támogatásáért, valamint az állomásokon felügyelő nevelőknek és tanulóknak. Név szerint is... Szónokné Vincze Katalin, Józsi Barnabás, Agárdi Sándor, Széles András Károly, Lippai Zsolt pedagógusoknak, s Dudás Nóra, Tóth Dóra, Kozma Kinga, Csurka Elizabet,és Vajda Péter tanulóknak.

(AS)

 

Gombatelep készül a füvészkert sarkában

Ha majd néhány hét múlva egy kis helyen sok-sok kalapos gombát szeretnénk megfigyelni, érdemes lesz megállni a füvészkertben a hegyvidék és az erdő életközösségét bemutató terület nyugati szélén. Itt ugyanis egy régi méhkaptár felhasználásával egy gombabemutató telep készül.
Öntözés után várhatóan néhány héten belül elszórásra kerülnek a nyári  ehető gombák spórái, s rövid fóliatakarás után várjuk a "csodát". (as)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Ölbey-nap versenyeredményei

A részletes eredménylista letölthető ITT (Ölbey-nap versenyeredmények-2016.pdf).

Az elektronikai szakkör eredményei

Az elektronikai szakkörön hatodikos és hetedikes tanulóink LED-es villogót, illetve mikroprocesszor vezérlésű digitális órát készítettek. Nagyon ügyesen, fegyelmezetten dolgoztak, minden elkészített berendezés működik.
Köszönetet mondok az SZMK-nak és  a Gyermekszervezetnek, hogy anyagilag (10-10 ezer forint értékben) támogatták a szakkörünket. A következő berendezés,  amit meg fogunk építeni, egy hangvezérlésű villogó (fényorgona) lesz. Már nagyon várják a gyerekek.

Józsi Barnabás szakkörvezető

További cikkeink...