Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Furulyavizsga

Ebben a tanévben is volt ingyenes zeneoktatás iskolánkban. Hagyományosan Zarándy Zoltán zenetanár vezette a délutáni szakköri foglalkozásokat, melyeken 15 fő vett részt rendszeresen. Az év végi záróvizsgát 2016. május 31-én rendeztük iskolánkban, melyen 6 fő harmadikos és 9 fő negyedikes tanuló adott számot felkészültségéről. Örvendetes volt a sok ünneplőbe öltött gyerek látványa, de elszorult a szíve az örömtől nagyszámú hallgatóságnak amikor  előadták a tanult dalokat.
Hisszük, hogy értelme van a zenei nevelésnek, s azon vagyunk, hogy még több tanulónk kapcsolódjon be a nálunk már óriási hagyományokkal rendelkező furulyaoktatásba. Köszönjük az önkormányzat anyagi támogatását és a szülők erkölcsi segítségét, s nem utolsó sorban gyermekeink kitartását, a sok sok gyakorlást. Köszönjük a fáradhatatlan Zoli bácsinak is az iskolánkban végzett munkáját! (as)

Elkészítettük az elektronikus dobókockát!

Az elektronikai szakkör tagjai a legutóbbi foglakozáson összeszerelték azokat elektronikus dobókockákat, amelyeket a Magyar Rádióamatőr Szövetségtő (MRASZ) kaptunk ajándékba.
Köszönetet mondok Balogh Sándor (HA5BLK) rádióamatőrnek, a MRASZ utánpótlás neveléséért felelős munkatársának, aki hozzásegített bennünket ahhoz, hogy megkaphassuk ezeket az áramköröket.
Mind a 15 dobókocka hibátlanul működik, a gyerekek ügyesen forrasztottak, szereltek.

Józsi Barnabás (HA0LQ) szakkörvezető

Ölbey Irén emlékszoba avatás

MEGHÍVÓ

2016. június 2-án, 14 órakor kerül sor

az Ölbey emlékszoba átadására.

Ünnepségünkre az Ölbey Irén Általános Iskola

tantestülete és tanulóifjúsága nevében

tisztelettel meghívom.

Köszöntő beszédet mond: Dr. Nagy Péter polgármester.

Közreműködnek:

- Papp Zsófia Réka, a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium tanulója,

- 4. osztályos tanulók néptánc csoportja.

Ünnepélyes átadás: Agárdi Sándor intézményvezető.

Kérem, jelenlétével tisztelje meg ünnepségünket!

Döge, 2016. május 24.

Agárdi Sándor

 

Lovaskocsikázott a 3. osztály

Tornabemutató 2016

Május 22-én vasárnap verőfényes napsütéses időben került sor a négy évente hagyományos tornabemutatónkra.

Az idén a Brazíliában,  Rió de Janeiróban rendezendő 31. nyári olimpiai játékokra való készülődés adta az alapötletet.

Tanulóink-nevelőik irányításával fergeteges sport, aerobik, játék illetve gimnasztikai és kerékpáros bemutatókat tartottak. A rendkívül színes és ötletes produkciókat hatalmas tapsviharral köszönte meg a lelátót zsúfolásig megtöltő közönség. Rendezvényünket a község vezetőin kívül  megtisztelte jelenlétével Pásztor Gyula Csabáné helyettes Tankerületi Igazgató  asszony is, aki kérte adjam át  gratulációját mind a nevelőknek, mind a rendkívül ügyesen és fegyelmezetten viselkedő  tanulóifjúságnak.

A bemutató után a Szülői Munkaközösség frissítőkkel kedveskedett a gyerekeknek.

A magam nevében ez úton is újra megköszönöm minden tanulónknak, iskolánk lelkes és kreatív pedagógusainak, dolgozóinknak és nem utolsó sorban a nagyszámú közönségnek is a tornabemutatónk sikerét. Szép volt Gyerekek!  Szép volt Döge!  (as)


KÖSZÖNET!
A 2016. május 22-én megrendezett tornabemutatónk alkalmából a kedves szülőktől, tanulóinktól, az érdeklődő közönségtől sportszerek illetve játékok vásárlására 72.000 Ft adomány gyűlt össze. Az összeg  felhasználásáról a későbbiekben tájékoztatást adunk.
Minden adakozónak ez úton is hálásan köszönjük!

Agárdi Sándor intézményvezető

 

Tornabemutató 2016

Az Ölbey Irén Általános Iskola képviseletében szeretettel meghívom tornabemutatónkra.
Időpont: 2016. május 22. 16 óra
Helyszín: sportpálya
Agárdi Sándor
intézményvezető

Irodalmi délután Ölbey Irén költészetéről

2016. május 11-én az Ifjúsági ház emeleti termében Bakajsza András irodalmár volt a vendégünk. Ölbey Irén életéről, költészetéről tartott érdekes és sokatmondó előadást. Páratlanul szép szavalatokat is hallhattunk Papp Zsófia gimnáziumi tanuló - volt tanítványunk előadásában. A rendezvény a június 3-ra tervezett Ölbey emlékszoba átadását "készítette elő". Köszönjük a Béres József TIT egyesületnek a  rendezéshez nyújtott anyagi támogatását!

(as)


Tehetséges versenyzőink

A megyei TIT-történelem versenyen kimagasló eredményt ért el Mónus Dániel 5. osztályos és Tahirák Dávid 6. osztályos tanulónk. Felkészítő nevelő: Vincze Ferencné tanárnő.

A pátrohai körzeti matematika csapatversenyben első helyezést ért el iskolánk csapata.
Név szerint: Dudás Nóra 8.o; Tóth Dóra 7.o; Riczkó Ferenc 6.o; és Balla Bianka 5.o. tanuló.
Felkészítő nevelőjük: Balogh Zoltánné tanárnő.  Gratulálunk!
(as)
További cikkeink...