Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Az iskolai mazsorettcsoport első próbája

Huszonnégy csinos és jó ritmusérzékű kislány jelentkezett a most megalakult mazsorett csoportba.
Már egy évvel ezelőtt is felvetődött a gondolat a létrehozást illetően, de szakember hiányában csak most, ebben a tanévben válhat valóra az álmunk - egy iskolai mazsorettcsoport, amely  szerepléseivel tovább öregbítheti iskolánk és községünk hírnevét.
Lászlóné Bezzegh Andrea tanárnő vezetésével hétfőn már megtartották az első próbát - amelyen magam is részt vettem és mondhatom kitűnően sikerült .
Szeretnénk a későbbiekben ruhát és egyéb kellékeket is  vásárolni, ha a novemberi jótékonysági bál majd megengedi. Addig is sok-sok gyakorlást, kitartást - és várjuk az első - a karácsonyi iskolai ünnepségkor a nagy fellépést.(as)

....Játszani is engedd"- avagy igen kedvelt az udvari játszótér

Akár délutánonként a szabadidőben vagy a tanórák közötti szünetekben hátranézünk az udvari játékok irányába, minden alkalommal nagy tömeg sorakozik a játékok körül. Jó ötlet volt a játékudvar! Örömmel állapíthatjuk meg, hogy egyrészt a céltalan udvari téblábolás helyett mozgással tölthetik el a szabadidőt iskolánk  kis és nagy gyerekei. József Attila Levegőt c. versének a  végső sorai jutnak ilyenkor az eszembe. .." játszani is engedd..."  Igen. Az iskola nem létezhet órai és szabadidős játékok sokasága nélkül. Szeretnénk az idei munkatervünkben megvalósítani azt is, hogy a tanév során egy- egy osztály már- már elfeledett népi játékot tanuljon meg s ezt mutassa is be  majd a többieknek.(as)

Tanévnyitó ünnepség 2016. szeptember 1.

Őszi csodabogyók- és egy hernyó

Természetkutató vetélkedő


Az alábbiakban három őszi "csodát" mutatunk be. Két ősszel érő vadon termő növény termései és egy óriási zöld hernyó látható. Járjatok utána, milyen növényeket és milyen hernyót láttok a képeken. A helyes megfejtéseket 2016. augusztus 31-ig elküldhetitek nevetek feltüntetésével az alábbi e-mai címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .
A helyes válaszok beküldői könyvjutalomban részesülnek!  ( agárdi s.)

Kattints a képre, és nagy méretben is megtekintheted!

 

Értesítés iskolakezdésről

Tájékoztatom a nevelőket és a tanulóifjúságot, hogy a nevelőtestületi "alakuló értekezletet" 2016. augusztus 23-án, kedden reggel 8 órakor tartjuk.  A javító vizsgára a kiértesítés szerint  augusztus 23-án 9 órai kezdettel kerül sor.
Az ünnepélyes tanévnyitó s egyben az első tanítási nap 2016. szeptember 1-jén, csütörtökön reggel 8 órakor kezdődik. Jó idő esetén az iskola udvarán tartjuk az ünnepséget. Műsort ad a második osztály. Kérem, hogy minden tanuló ünneplő ruhában jelenjen meg! Ebédet az első két napon még nem, csak a következő héten kapnak majd a tanulók, s a tanítás 11 óra 40-ig tart, mind elsején mind másodikán. A tankönyveket mindenki  az első napon veheti majd  át! 
Szeptember 5-től már egész napos oktatás lesz, s tízórait és ebédet is kapnak a gyerekek.

Mindenkit szeretettel várunk iskolába!

Agárdy Sándor intézményvezető

Tanulóink is fellépnek a falunapon!

Iskolánk negyedikes kislányai Horváthné Banu Erika tanítónő irányításával napok óta szorgalmasan készülnek a falunap kulturális programjában való szereplésre. A tornavizsgán már látott koreográfiát adják majd elő a színpadra alakítva. Bízunk benne, hogy nagy sikert aratnak majd az augusztus 13-i délutáni fellépésükkel. (as)

Megérkeztek a tankönyvek!

Soha ilyen hamar, és soha ilyen teljességben nem érkezett még tankönyv mint az idén. Köszönjük a KLIK és a Tankönyvellátó figyelmességét!  Augusztus elsején Balogh Zoltánné tanárnő, iskolánk tankönyvfelelőse átvehette a 2016/2017-es tanévre rendelt teljes  mennyiséget.
A tankönyvek kiosztása az első tanítási napon, vagyis szeptember elsején csütörtökön a délelőtti órákban fog megtörténni. (as)

Kedves gyerekek! Kedves szülők!

Hull a szilva a fáról...virít a napraforgó, már peregnek a sárga akáclevelek,  a villanydróton iskolázgatnak a fecskék, kéken izzik a katángkóró.... 
Vagyunk néhányan, akik ezektől a természeti képektől már a kora-ősz hangulatát érezzük.
Még 35 nap van hátra a szünidőből az új  tanévkezdésig!
Használja ki mindenki  ezt az időt!  A  javítóvizsgásokat hamarosan értesítjük a vizsgára való felkészülési  napokról és a vizsga időpontjáról!


Mindenkinek további jó pihenést kívánunk!

(as)

További cikkeink...