Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Hívjuk, várjuk az SZMK bálba!

Tanulmányi kirándulás-felső tagozat

Megemlékezés 1849. október 6-ról

Ez a süni nem az a süni!

A hazánkban gyakori  és a természetben tavasztól őszig főleg sűrvedéskor megfigyelhető  keleti sünt sokan ismerik. Ha máshonnan nem hát a mesékből.
A napokban Lakatos Dzsenifer 6. osztályos tanuló egy kedves hobby-állatot hozott az iskolába, melyet már hónapok óta  nevel és nagy szeretettel gondoz. Ez a süni az afrikai fehér hasú törpesün. Hazánkban a természetben nem fordul elő!  Igazán aranyos kis jószág. Tartása nem túl nehéz, de csak az vásároljon hasonlót aki a rendszeres etetéséről, itatásáról, tisztán tartásáról gondoskodni is tud. Ha csak játszani akar az apró és barátságos  állatkával  valaki, keresse Dzsenifert aki szívesen  bemutatja a különböző sünfajok keresztezéséből létrejött  házi kedvencként tartható sünbarátunkat! (as)

Bábszínház alsósoknak

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár támogatásával  bábelőadást nézhettek meg alsós tanulóink. A Katica Bábszínház tagjai az Ugri-bugri királykisasszony című mesejátékot mutatták be, nagy tetszést aratva a gyerekek körében. (as)

"Liszti-hiszti" avagy sztárkultusz a XIX. században

Szeptember 23-án nagy sikerű előadást tartott iskolánkban Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész. A csodálatos zongorajátékkal kiegészített  zene és kultúrtörténeti rendhagyó óra nagy tetszést aratott a résztvevő osztályok tanulói és nevelőik  körében egyaránt.
Az előadás voltaképpen a tehetségről szólt - Liszt Ferenc középpontba állításával. A nagy magyar zeneszerző munkásságán keresztül az alkotásról, a zenei megjelenítés sokszínű lehetőségeiről hallhattak a résztvevők. A zongorabetétek szervesen kapcsolódtak a történelmi mondanivalóhoz. Az oldott stílusú, interaktív, kedves humorral átszőtt rendezvény a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár támogatásával valósult meg. Köszönjük! (as)

Értékes ajándékot kaptunk!

Szeptember 15-én  több mint egymillió Ft értékű ajándékot kapott iskolánk a LEGO Manufacturing Kft-től, melyet ünnepélyes keretek között adtak át a nyíregyházi gyár képviselői. Az átadáson az iskola vezetői mellett jelen volt Dr. Nagy Péter Döge község polgármestere és Leveleki István képviselő úr  is. A 11 darab modern  hordozható számítógép, táskák, és egyéb informatikai  tartozékok  mellett  két nagy kartondoboznyi LEGO játékot is kaptunk ajándékba. Ez úton is hálásan megköszönjük a LEGO gyár dolgozóinak, vezetőinek az értékes meglepetést, de szeretnénk megköszönni Leveleki István képviselő úrnak is a pályázati program koordinálását és lebonyolítását.(as)

Kőbalta kiállítás

Az ötödik osztályos történelem órán az őskor tanulmányozása kitűnő lehetőséget kínál  a gyermeki kreativitásra. Kőbaltákat lehetett készíteni, melyeket ki is állítottunk az iskola folyosóján.
A következő tanulók munkáiban gyönyörködhetünk: Mónus Eszter, Stadler Petra, Pisla Salome, Jánvári Gábor, Szabó Kata, Mónus István, Rostás Kálmán, Nagy Milán. A kiállítást szeptember végéig lehet megtekinteni. Azt követően a kőbalták árverésre kerülnek.(as)

További cikkeink...