Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

A dögei Ölbey Irén Általános Iskola legifjabb polgárai a 2016/17-es tanévben

Az iskolaotthonos osztály tanulói:

Balogh Amanda Bianka, Balogh Zsolt, Barna Fanni, Barna Vivien, Beck Barnabás, Csiki Ketrin, Deák Máté, Hamza Elvira Ágnes, Kertész Jázmin, Kiss Roland, Lakatos Dorina Ibolya, Oláh Alex Gábor, Péter Kristóf József, Pintér Tifani Leila, Révész Mia Vivien, Rostás Géza, Rózsa Dániel,Tintér Annamária, Tintér Dániel, Tóth Erik,Tóth Rikárdó, Traski Réka, Traski Sára.
Osztályfőnökök: Szónokné Vincze Katalin és Szabó Katalin tanítónő

33 éves platánfa korong

A 8. osztályos biológia tanításhoz készült az a nagyméretű platánfa korong amely az iskola előkertjében lett felállítva. Baktalórántházán vágták ki építkezéskor azt a fát, melyből a méteres átmérőjű korongot lefűrészelték, s kérésünkre kocsival szállították el iskolánkba, ahol megfelelő kezelések után, az évgyűrűket, illetve a farész szerkezetét szemléltetve kiállítottuk. A 10 évenkénti növekedési gyűrűket külön is megjelöltük. Sokan megcsodálják a fakorongot, melyről az is megtudható, hogy melyik része állt észak felé. (as)

"Öröklakás" cinegéknek

Ábel Patricia  2. osztályos tanuló és édesapja közel egy tucatnyi szebbnél szebb madárodút készített már az iskolába.
Az őszi szünetben egy olyan "B" típusú odút barkácsoltak, amelyik mellett etető is található. A madárvédelmi munka csodálatosan erős és szép  eszközét az iskola előkertjében a madárvendéglőben állítjuk ki. Köszönjük a madarak nevében is! (as)

Koszorúzás a hősi emlékműnél

Siker a történelmi vetélkedőn

A 2016. október 26-án a kisvárdai könyvtárban rendezett 56-os történelmi versenyen szép sikereket ért el iskolánk két csapata.
Vincze Ferencné és Agárdi Sándor tanárok által hetek óta kemény kiképzésben résztvevő versenyzőink közül a főleg kisvárdai iskolákat megelőzve iskolánk egyik csapata első, míg a másik csapat a negyedik helyezést szerezte meg.
A csapatok tagjai voltak:
1. helyezett:  Tahirák Dávid 7. osztályos, Kiss Dávid, Vizer Eszter, Csercsa Gergő 8. osztályos tanulók.
4. helyezett: Tóth Dóra, Krajnyik Zsanett, Makai Viktória, Titka Ádám 8. osztályos tanulók.

Gratulálunk!

(as)


„Téliesített” angyalszobrok

A dögei római katolikus hittanos gyerekek közül a 6. és a 7. osztályosok vállalták az idén, hogy a havas eső és a fagy  káros hatásaitól megvédik a közel 130 éves, éppen két éve helyreállított angyalszobrokat.
A templomkertben Poncsákné Dolhai Csilla hitoktató vezetésével, fóliával takarták be a 4 db értékes szobrot, s a párásodás ellen réseket is vágtak a fóliatakaráson.
Tavasszal a takarás leszedése után speciális betonfestékkel újrafestik majd a tanulók a falu ezen értékes egyházi emlékeit. A Döge központi részén felállított szoboregyüttes méltó dísze lett az elmúlt években a településnek. (as)


Töklámpások készültek technika órán

1956. október 23-i ünnepség

További cikkeink...