Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Madáretetők előtt a második osztály

A héten folytatódott a téli madáretetés. A délelőtt folyamán egy negyedórában most a második osztályosok töltötték fel a madárvendéglőt.
Köszönjük gyerekek! ( egy köszönetet mondó  cinege)

A görög kor ruháiba öltöztünk történelem órán

 

Mikulás hajókázás Tokajban!

2016. november 25-én Mikulás hajózásra mentünk Tokajba. Az iskolából 42 gyerek és 4 pedagógus (Szónokné Vincze Katalin, Horváthné Banu Erika, Baráth Anikó és Szabóné Balogh Erika) vett részt a kiránduláson. A hajózás előtt forró teával kínálta a gyerekeket Hópihe és Krampusz. Rövid műsorral bemutatkoztak, majd beszálltunk a hajóba. A hajókázás ideje alatt egy történetet mutattak be a hó miatt fogságba esett Mikulásról. Ezután rövid vetélkedő következett, majd megérkezett a Mikulás! A gyerekek egyesével mentek oda hozzá, beszélgettek vele és megkapták az ajándékot. Hazafelé megálltunk a McDonalds-nál, amit mindenki nagyon élvezett. Köszönjük az önkormányzatnak, hogy támogatta kirándulásunkat.

Szabóné Balogh Erika tanárnő

Nagyon jó volt és tetszett a kirándulás. Ott volt a Mikulás és a segítői Hópihe és Krampusz. Előadás is volt a hajón, ami nagyon jó volt. Két jelenetet adtak elő. Az egyik arról szólt, hogy a Mikulás csomagot oszt, a másik arról, hogy megzavarják a medve téli álmát.

Kovács Adél 3.o

 

Ezen a napon minden tetszett. Az utazás, a hajózás és a hajón az tetszett a legjobban, amikor a Mikulásnál voltunk. Hazafelé a McDonalds-ban is megálltunk, amit nagyon élveztem.

Fekete Gina Kíra 4.o

 

Nagyon élveztem a hajón töltött időt. Finom volt a tea, amit beszállás előtt kaptunk. Tetszett, amikor a Mikulással beszéltem, azt mondta jó focista leszek.

Dankó Zoltán 4.o


Az első adventi gyertyaláng fellobbanása

Iskolánkban hagyomány már, hogy az adventi  vasárnapok előtt közösen gyújtunk meg egy-egy gyertyát a falu főterén felállított nagyméretű fenyőkoszorún. Az idei évben is Jánváriné Bacsó Tünde szülő  készítette a szép koszorút, s az első és a nyolcadik osztály tanulói műsorral kedveskedtek. A műsor előtt és után pedig szép adventi dalok szóltak. Az iskola igazgatója röviden emlékeztetett az advent történetére, jelentőségére. Szólt arról, hogy az advent szó jelentése az "eljövetel" a latin "adventus Domini", vagyis az Úr eljövetele kifejezésből származik. A katolikus egyházban a liturgikus színe a lila, de a harmadik vasárnap a gyertya színe a rózsaszín. A gyertyák a HIT, a REMÉNY, az ÖRÖM és a SZERETET jegyében gyulladnak fel Döge községben is hétről hétre  karácsony ünnepéig. (as)

 

Táncóra az ötödikesekkel

Pillanatképek az Almafa Alapfokú Táncművészeti Iskola munkájáról. Bárány Kristóf táncpedagógus néptánc órát tart az ötödik osztályos tanulóknak. (fergeteges a hangulat...)

(AS)

Jótékonysági SZMK bál

Tisztelt Támogatók!

Az Ölbey Irén Általános Iskola tanulói és szülői munkaközössége nevében szeretném megköszönni, hogy támogatták a 2016. november 19-én megtartott jótékonysági bálunkat. Köszönet a szülői munkaközösség minden tagjának és a bálon résztvevőknek.

Szürösné Orosz Andrea SZMK elnök

Támogatóink névsora letölthető itt: SZMK bál támogatások.pdf

Megkezdtük a téli madáretetést

Fokozatosan télire fordul az idő, s kertünk madarainak az etetéséről ez évben sem feledkezhetünk meg. Az iskola alsós osztályai beosztás alapján rendszeresen feltöltik a madárvendéglő etetőit. Van itt rigóinknak almafüzér, dióbél, megmaradt szőlőfürt, vannak cinkegolyók, van szalonna, és tepertő a különböző cinegefajoknak, kukoricacső a varjaknak, dara és köles a verebeknek. A vegetáriánus étrend mellett mint látjuk bőségesen van sózatlan szalonna is, ami sok energiát ad a cinegéknek. Mivel hó még nem esett, a madáritató feltöltéséről is rendszeresen gondoskodnak gyerekeink. Kedves madárbarátaink! Nálunk mindig találtok eleséget, ide gyertek! Jó étvágyat! A képeken az első osztályosok láthatók munka közben. (A madárbarát munkálkodásokról folyamatosan közlünk majd fotókat.) (as)

Logót készítettek tanulóink

További cikkeink...