Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Vakáció

A 2012/13-as tanév első napja (ünnepélyes tanévnyitóval) 2012. szeptember 3-án hétfőn lesz. A tanév 2013. június 14-ig tart (182 tanítási nap). Minden kedves diáknak, kis és nagy gyereknek, iskolánk és óvodánk valamennyi dolgozójának kellemes nyári szünidőt, balesetmentes, vidám pihenést kívánok!

Agárdy Sándor

Uszoda nyitás

Június 17-én vasárnap nyitja meg kapuit a dögei tanuszoda.  Valamennyi dögei iskolai és óvodai tanuló részére ingyenesen vehető igénybe az uszoda ezen a napon.

 

Úszásoktatás kezdete: 2012. Június 25. hétfő 10 óra

Ballagás és tanévzáró

A 8. osztályosok ballagása és az ünnepélyes tanévzáró 2012. június 16-án 10 órakor lesz, melyre tisztelettel meghívunk és várunk mindenkit. Jó idő esetén az udvaron, esős időben a tornateremben. A tanévzárón a bizonyítványokat csak személyesen vehetik át a tanulók osztályfőnökeiktől, melyet 2012. jún. 18-án 12 óráig hozhatnak vissza az iskolába.

Tornabemutató

Zsúfolásig megtelt szülőkkel, érdeklődőkkel az iskola udvara. Vasárnap rendezte meg az intézmény a 4 évente hagyományos tornabemutatót. A rendkívül színes, ötletes és számtalan mozgásos formáció igen nagy sikert aratott. Köszönet illeti pedagógusainkat, a sok-sok munkában segédkező szülőket, s nem utolsó sorban igen ügyes gyermekeinket. A rendezvény a Londonban megrendezésre kerülő 30. újkori olimpiai játékok idejére esik, szimbolizálva ezzel is a sport, a mozgás fontosságát és egészségmegőrző, léleknemesítő erejét. Az első olimpiai játékokat i.e. 776-ban tartották az éliszi Olümpiában, Zeusz tiszteletére. Az első újkori rendezvényt Evangelisz Zappasz vállalkozó szervezésében 1859-ben tartották. A dögei iskola rendezvényén első ízben léptek fel mazsorettes gyerekeink is. Minden osztály, minden gyerek kitett magáért és sok-sok tapsot kaptak a szebbnél-szebb produkciók. Az idő remek volt, a közönség lelkes, a gyerekek kellően motiváltak és ügyesek.

Köszönjük gyerekek, köszönjük felnőttek! Hajrá Döge!

 

Rózsaszínben "úszik" a Szebecse ér

 

Fantasztikusan szép látvány a május végén virágzó kakukkszegfű szőnyeg. A törékeny, fél méter magas, mocsárréteken megtalálható növény virágzása egybeesik a kakukk madár semmivel össze nem téveszthető folyamatos énekével. A párválasztás után ugyanis a tojó nádirigó, nádiposzáta, vagy vörösbegy fészkébe rakja le tojását, s ezt nevelik majd fel a „mostohaszülők”.

A kakukkszegfűs mocsárrét hullámzása szinte vonzza a természetet járó ember tekintetét. A réti kakukkszegfű (Lychnis flos-cuculi) évelő növény. Virágzata laza, kettős bog. A virágok csészéje harang alakú. Szírmai rószáspirosak, közepük kis négyszálas sallangra szabdaltak.

 

 

Uszodatisztítás és tereprendezés

 

Bizony feladta a leckét a kemény férfiaknak is az uszoda kovaalga és vízkő üledéke. Egy hetes munkával végre a végéhez közeledik a tisztítás, s június elején a nagyközönség is igénybe veheti. Szalonnasütő hely, strand-röplabda pálya is várja az érdeklődőket, a pihenni, sportolni vágyókat. Új nádborítást kapott az évek alatt tönkrement nádkerítés is. Az uszoda mellett egy füves labdarúgó pálya is napokon belül megvalósul.

 

 

Készülő iskolai füvészkert

 

Az ősszel elültetett növények közül a kemény tél igencsak megszedte „áldozatait”. Legalább 30 növényt kell pótolni. Nagy előrelépés, hogy az önkormányzat segítségével elkészült egy vízi-vízparti életközösség kialakítására alkalmas tavacska. Néhány vízinövényt, apró kárászokat máris sikerült megtelepíteni, s talán megtalálja helyét a napokban beültetett tündérrózsa is.

 

 

Furulyavizsga és táncgála

2012. május 29-én rendezték meg a művészeti iskolák a hagyományos tanévzáróikat.

Zarándy Zoltán zenetanár növendékeinek bemutatója után a tornateremben került sor az iskola tánccsoportjainak fellépésére. Gyüre Tamás táncpedagógus növendékei nagy sikerrel adtak elő koreográfiákat a magyar néptánc sokszínű palettájáról.

 

További cikkeink...