Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Négy első helyezés a Szent László Katolikus Szakközépiskola pályázatán

Határtalan boldogság fogott el bennünket amikor megtudtuk, hogy bejutottunk a kisvárdai Szent László Katolikus  Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda által kiírt pályázat eredményhirdetésére. A Művészetek Házában megrendezett  nagy élményt jelentő teltházas  gálán kategóriánként szólították  a színpadra a helyezést elért tanulókat. Először álltunk ilyen helyen, s remegett a lábunk az izgalomtól. A tanulókkal együtt színpadra hívták a felkészítő nevelőket is.

A díjakat Kerezsi Béla úr a Szent László iskola igazgatója személyesen adta át.

Iskolánk tanulói közül Szabó Gergő 8. osztályos tanuló "A Szebecse-ér természeti értékei", Kiss Dávid 8. osztályos tanuló a "Dögei temető" című pályázatával lett az első, míg Makai Viktória 8. osztályos tanuló tájkép kategóriában, Krajnyik Zsanett 8. osztályos tanuló természetfotó kategóriában kapott első helyezést. Titka Ádám földrajzi névelemzésével, valamint Krajnyik Bence természetfotóival a második helyezést érte el. A tanulók felkészítő nevelője Agárdi Sándor tanár – igazgató úr volt.

(Makai Viktória 8.osztályos tanuló)

Tájkép az iskola nyugati oldaláról

Makai Viktória 8. osztályos tanuló díjnyertes felvétele. A kép 2017. február 23-án, a délutáni órákban készült.

Legendák földjén

Alsó tagozatos tanulóink közül 30 fő vett részt azon a múzeumpedagógiai foglalkozáson, melyet Szarvas Mónika  tanárnő vezetett a kisvárdai Rétközi Múzeumban. Megismerkedtek a múzeum állandó kiállításának anyagával, melyben több dögei vonatkozású tárgyat is felfedezhettek.

Ezt követően Szent László életéről láthattak mesés vetítést, majd maguk is elkészíthették a lovagkirály legendájának egy jelenetét. A rendezvény első része s a későbbi foglalkozások is egy  közös pályázat eredményeként valósulnak meg a tavasz folyamán.(as)

Csiga modell

Révész Mia Vivien 1. osztályos tanuló (és szülei) néhány  kísérleti példány  után egy csiga-modellt készítettek. A képen is látható éti csiga modell prototípusa már megvan az iskolánkban, s gyakran használjuk természetismeret és biológia órákon.
Ez a modell egy "mesecsiga" féle jószág, mivel a háza virágokkal van kifestve, de egyébként minden megvan rajta ami fontos tudnivaló.
A test és a hasláb műanyag palackból készült, a ház piros virágmintás gumilabda, a tapogatók fényes kavicsokból és kindertojás dobozból készültek. Az "organikus szemléltetés" mellett az effajta kreatív modell is sok segítséget jelenthet a természet megismerésében és megszerettetésében.
A március 7-én rendezendő "sulivárón" ez a modell is bemutatásra kerül, sok-sok élő csiga mellett.(as)


Malomjáték alsósoknak

A felsősöknek rendezett verseny után a napokban Balogh Zoltáné tanárnő  irányításával az alsós tanulók között is lezajlott a malomverseny döntője.

Első helyezett lett holtversenyben: Csiki Krisztián és András Attila 4. osztályos tanuló (5-5 pont).
Második helyezett lett Révész Mia Vivien 1. osztályos tanuló (4 pont).
Harmadik helyezést ért el: Béres József és Horváth Kristóf 3. osztályos tanuló (3 pont).

Gratulálunk minden versenyzőnek és persze a győzteseknek! A jutalomkönyveket a hétfői hirdetésen vehetik majd át a  helyezést elért tanulók. (as)

Az 5. osztályosok téli madáretetése

Farsangi fánk, nem csak a győzteseknek

Iskolánkban először rendeztünk télűző felvonulást, ami a vártnál is jobban sikerült. Fegyelmezetten, ugyanakkor felhőtlen örömmel vonult végig gyerek és pedagógus a falu főutcáján. Kereplőkkel, kolompokkal, dudákkal, csörgőkkel, sípokkal és "nádi hegedűkkel" igyekeztünk elűzni a telet. /Talán sikerült?/ Mivel ez a zene-bona verseny is volt a javából, a jutalom sem maradhatott el. A  konyha élelmezésvezetője, Magdika néni meglepetése volt, hogy minden résztvevő kapott egy-egy  finom farsangi fánkot. A győztes 3. osztályosok külön jutalma az volt, hogy ebből a csemegéből két darabot fogyaszthattak el. (as)

Télűző felvonulás és kiszebáb égetés

További cikkeink...