Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

A második adventi gyertya meggyújtása

Karácsonyfa díszítés

Megérkezett a Mikulás!

Idén is december 6-án, és a kevés hó miatt lovas kocsin érkezett iskolánkba a Mikulás. Az alsósok a kiskapuban várták, majd krampuszaival együtt a tornaterembe hívták. Szavalatok, énekek, táncok kápráztatták el a Mikulás bácsit, aki örömmel jutalmazta meg a jó gyerekeket. Felső tagozatos tanulóink a tanteremben vették át ajándékukat a jószívű öreg Mikulástól. A szülői munkaközösség süteménnyel lepte meg az iskola pedagógusait és dolgozóit. Köszönjük Mikulás bácsi, és köszönjük a szervezőknek is! (as)

Könyvtármozi iskolánkban

A hetvenkedő sün című mesét nézték meg Könyvtármozis - vetítés keretében a 4. osztályos tanulóink. Utána papírszínház-előadást tartottak az általuk rajzolt meseillusztrációkból Tóthné Ráski Dóra megyei könyvtáros vezetésével.

Józsiné Sárdi Éva könyvtáros

Veremházak hon és népismeret órára

Témazáró dolgozathoz készültek azok a képeken is látható veremházak, amelyeket a 6 .osztályos tanulók közül néhányan elkészítettek. A fotókon Szűrös Andrea, Pisla Salome, Mónus István, Stadler Petra és Szabó Kata által némi fantáziával, és kreativitással létrehozott házacskák láthatók.(as)

Az első adventi gyertya meggyújtása

Jutalom a támogatásért

Iskolánk tanulói közül az 5. osztályosok támogatták legnagyobb létszámban jótékonysági bálunkat. Az SZMK egy csokoládé tortával jutalmazta az osztályt.

Vidám karácsonyváró hangulat

Az iskola folyosóját már fenyőágak, és világító füzérek díszítik. Nem csak a folyosókon, a tantermekben és az ebédlőben karácsonyváró hangulat van. Pappné Belinszky Júlia tanárnő egy nagyméretű kandallót készített, melyben "pattog a tűz" és szép fényt áraszt. Díszítésében az alsós nevelőink is részt vettek az iskolai dolgozóival együtt. Az iskolai karácsonyfa majd mellé lesz állítva s feldíszítve. Csodájára köré álltak a második osztályosok s szebbnél szebb ünnepi énekekkel varázsolták meghitté az iskolát. Mindenfelé szép díszeket látni a tantermekben is. A Szülői Munkaközösség vezetője három darab külső égő-füzérrel ajándékozta meg az iskolát, mely felszerelve szintén ünnepi hangulatot varázsol körénk.(as)

További cikkeink...