Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Második adventi gyertya meggyújtása

Már várjuk a Mikulást!

Az első adventi gyertya meggyújtása

Tájékoztatás!

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy az aktuális járványügyi helyzetet figyelembe véve, a következő védelmi intézkedéseket rendelem el:

2021. november 11-től az iskola épületébe történő belépéskor kézfertőtlenítő szer használata, valamint az orrot és a szájat egyaránt eltakaró maszk viselése kötelező a közösségi terekben. A tanteremben nem kötelező a maszk használata. Kérem, hogy gyermekük számára szerezzenek be orvosi vagy textilmaszkot, melynek tisztaságát ellenőrizzék.

Józsi Barnabás

intézményvezető

Megemlékezés 1956. október 23-ról

Szilvalekvár főzés

Iskolakert program keretén belül egy kis virtuális sétára hívnám a kedves érdeklődőket, hogy az alábbi linken elérhető kisfilmben bemutathassam kertünk életének egy kis részletét.

A film betekintést nyújt egy csodálatos világba. Iskolánk diákjai megismerik azt a tudást, hogyan lesz a terméketlen talajból vetésre alkalmas ágyás, az ágas bogas, vadhajtásokkal teli fából bőven termő gyümölcsfa, illetve a megtermelt zöldségekkel, gyümölcsökkel mit is tehetünk, hogy ízüket a hosszú tél folyamán is a szánkban érezhessük.

Ebben tanáraink folyamatosan koordinálják a gyerekeket, akik fogékonyak az effajta tudás befogadására.

- A film első részében megmutatjuk a talaj előkészítését az őszi magvetéshez, dugványozáshoz, majd magát a magvetést lehet nyomon követni.

- Ezt követi egy Szabolcsra, de inkább a Beregre jellemző gyümölcs („Nemtudom” szilva) betakarítása, válogatása, tisztítása, darabolása. Külön köszönet a Gyümölcs programnak, hogy kiegészítette gyümölcskészletünket!

- Majd a feldolgozás, tartósítás következett. Hogyan lesz a szilvából ízletes szilvalekvár? Kitartó kemény munkával! A főzésben résztvevő gyerekek egyike sem gondolta, hogy ez ilyen kemény munka.

Legvégül a kertben megtermelt zöldségek felhasználásával egy őszindító party keretében fantasztikus lecsót készítettek a gyerekek a Rétközi-tó partján álló Bucka lakban. Köszönjük Döge község önkormányzatának, hogy a Közmunka programban termelt zöldségekből kiegészítették termésünket!

Had mondjak most köszönetet azon tanároknak kik időt, energiát nem sajnálva mindennapi munkájuk részeként tekintenek a Kertprogramra:

Baráth Anikó tanítónő, Balogh Zoltánné tanárnő, Agárdi Sándor tanár (iskolánk volt igazgatója).

A filmezés, vágás, fényképezés világában otthonosan mozgó igazgatónk Józsi Barnabás, és természetesen maga a Kertprogram.

Széles András Károly tanár

A videó lejátszásához kattints a képre!

Látogatás a Vadászati Világkiállításon

2021. október 5-én Budapestre mentünk kirándulni a Fátyol Iskolaprogram keretében a Vadászati Világkiállításra, melynek meglátogatása nagyszerű élmény volt a 32 gyereknek. Az útiköltséghez támogatást kaptunk az önkormányzattól, a programok ingyenesek voltak, így a kirándulás valóban jutalom volt a diákoknak. A korai indulás sem vette el senki kedvét és jó hangulatban érkeztünk meg a Hungexpora, a kiállítás helyszínére. A csarnokokban különböző tematikában mutatták be a vadászathoz és a természethez kapcsolódó dolgokat, lehetőségeket, az állat- és növényvilágot. A kiállítás gyermekbarát programokat és számos olyan lehetőséget biztosított, ami a legtöbb tanuló számára új, felejthetetlen élményt nyújtott. Ilyen volt a vizuális szemüvegek kipróbálása, aminek segítségével éjszakai erdőben sétálhattak, vadászhattak, íjászkodhattak. A hatalmas területen tett kalandozás során mindenki elfáradt és megéhezett, így a McDonald’sban pihentünk. Itt egy harmadikos kislány meg is jegyezte, hogy „Megéri jó tanulónak lenni, cserébe Budapestre jöhetsz kirándulni”.

Köszönjük a támogatást az önkormányzatnak, valamint Lászlóné Bezzegh Andreának és Mónusné Ruscsák Ildikónak, hogy segítettek a szervezésben és kísérőként részt vettek a kiránduláson.

Szabóné Balogh Erika tanárnő

Könyvtári rendezvények

A dögei Községi és Iskolai Könyvtár két rendezvénnyel is kedveskedhetett látogatóinak a KSZR-nek köszönhetően. Délelőtt Bumberák Maja meséiben merülhettünk el, délután pedig a Szegedi Látványszínház előadásának örülhettek a gyerekek. A fényképeken látható csodálkozó szemek, aktívan közreműködő gyerekek mindent elmondanak az előadások színvonaláról. Köszönjük szépen az élményt!

Józsiné Sárdi Éva tanárnő


További cikkeink...