Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. április 25., csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 375 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa179
mod_vvisit_counterTegnap522
mod_vvisit_counterEzen a héten1214
mod_vvisit_counterMúlt héten2102
mod_vvisit_counterEbben a hónapban7942
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12347
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1437369

Az elmúlt 20 percben Online: 15
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 ápr., 25

Iskolai hírek

Előadás a halakról és horgászatukról

2012. október 17-én a délutáni órákban került sor arra az előadásra, melyet Dr. Nagy Péter polgármester úr tartott iskolánk tanulói számára.
A zsúfolásig megtelt biológia szaktanteremben először a hazai halakról hangzott el érdekfeszítő előadás illetve vetítés. Közben számtalan kérdést tett fel az előadó , melyre a helyesen válaszoló tanulók "halpikkelyeket" kaphattak. Ezek valójában kis alumínium karikák voltak. A továbbiakban a horgászfelszerelésekről, a horgászás technikai részéről volt szó, kimerítve a kompetencia alapú oktatás minden lehetőségét. Volt horgászcsomókötő verseny, csaliismereti verseny, sőt villámkérdések is záporoztak . Mivel a zsetonok összeszámolása után csak mini vetélkedővel lehetett eldönteni a helyezéseket, ez is igen izgalmas volt.  Minden tanuló csokival, a legjobbak pedig horgászbotokkal, horgászfelszereléses táskával, természetrajzi szakkönyvekkel, CD-kel térhettek haza. A közel 40-fő november 10-én a Rétközi tónál rendezett Nagy Őszi túrán vehet majd részt, ahol lesz  szalonnasütés, kökénnyel párolt diósütés,növény és állatfajismeret bővítés, no meg persze horgászbemutató is.
A rendkívül jó hangulatú, ugyanakkor fegyelmezetten végigdolgozott előadás óriási siker volt a résztvevőknek de az előadó számára is.
Bízunk benne, hogy jó idő lesz a túra idején s horgászati és halismereti projektet eredményesen zárhatjuk.

3. és 4. osztályos kirándulás

 

Virágok Ölbey Irén költőnő sírjára

 

Iskolánk névadójának Ölbey Irén költőnőnek a sírját az elmúlt években iskolánk tanulói virágosították. Az idei ősszel kivételesen nem a tanulók,hanem az intézmény technikai dolgozói vettek részt a sír szépítésében.

Séra Imre karbantartó a vadrózsa bokrokat vágta ki a sír környezetéből, míg Bacsó Jánosné Erzsike  és Séra Bertalanné Mártika megkapálták és virágosították a költőnő nyughelyét.

A csodaszép árvácskákat Csimbók Ervinné  vállalkozó adományozta. Mind az adományt, mind a jó szívvel végzett sírgondozást az iskola közössége nevében is nagyon szépen köszönjük.


 

Gumipálya javítás

 

Bizony a nagy igénybevétel már meglátszik a 2006-ban átadott udvari gumipályánkon . Az aljzatbeton megnyúlását és a pályaszél süllyedését már az elmúlt év őszén észrevettük. A labdafogó kerítés is sok helyen széttöredezett, de ezt az elmúlt tanévben ,illetve folyamatosan is javítjuk.  A további szakadás megakadályozása céljából kétfajta sziloplaszt tömítőanyaggal próbáljuk megakadályozni a gumiborítás esetleges téli szétfagyását.

Lippai Zsolt testnevelő tanár Úr és Séra Imre az intézmény karbantartója munkálkodásait örökítette meg a fényképezőgép 2012. október 12-én a délutáni kellemes napsütésben.



 

Üzemlátogatás a MAVIR Zrt. kisvárdai hálózati állomásán

Október 4-e Horváth Zsolt szülő napja volt! Szinte minden rendezvényt Ő szervezett ezen a napon iskolánkban.   Ugyanis a madárvédelmi előadás mellett egy másik programot is lebonyolíthattunk majd fél éves szervező munkájának köszönhetően.
A 8-osztály tanulói egy rendkívül érdekes üzemlátogatáson vehettek részt a kisvárdai " villanytelepen". Az autóbuszos utazást is neki köszönhetjük.   Zsolti bácsi szakszerű kalauzolása révén megtekinthettük a vezérlő termeket, az óriási akkumulátor  rendszert, majd a bekerített udvari részen a transzformátorok és a sokféle elektromos berendezés megcsodálása következett. Nagy érdeklődéssel hallhattuk valamennyien, a telep környezetvédelmi programját.
A látottakat biztosan jól felhasználhatjuk majd a fizika tantárgyban tanult elektromosságtani ismereteink bővítésénél.
Köszönet Horváth Zsolti-bácsinak és a kísérő nevelőknek!!!

Balogh Boglárka 8.oszt tanuló.

 

További cikkeink...