Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 437 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa213
mod_vvisit_counterTegnap183
mod_vvisit_counterEzen a héten1083
mod_vvisit_counterMúlt héten2719
mod_vvisit_counterEbben a hónapban11283
mod_vvisit_counterA múlt hónapban10791
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1428363

Az elmúlt 20 percben Online: 6
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2024 márc., 28

Sikerek az angol versenyeken!

Iskolánk két tanulója is sikeresen szerepelt nemzetközi és megyei versenyeken egyaránt.
Mónus Dániel 1. helyezett lett a Nebuló Alapítvány által megrendezett megyei angol versenyen. Dani közel 80 diákkal mérte össze tudását, és bizonyult a legjobbnak közülük. Munkája szépen kidolgozott, pontos volt. Egy héttel később már egy nemzetközi versenyen bizonyíthatta, hogy tudása nemcsak írásbeli munkában kiváló, hanem szóban, prezentáció közben sem okoz neki gondot az angol nyelv használata. A zsűriben a magyar tagok mellett, külföldiek is értékeltek. Costa Rica, Argentína és Nigéria egy-egy képviselője vett részt a zsűri munkájában. Dani, bár ez volt az első prezentációja, nagyon szépen helyt állt. Nyelvhasználata életszerű, nem betanult szöveg volt. Saját gondolatait, véleményét fogalmazta meg az általa elolvasott angol nyelvű regényről. Az 560 tanuló közül a 23. helyet szerezte meg.
Vilmán László a Nebuló Alapítvány megyei angol versenyén 5. helyezett lett. Laci szoros versenyben érte el az eredményét, hiszen csak 3 pont választotta el az első helyezettől. A következő héten Kisvárdán vett részt egy angol versenyen, mely két fordulóból állt. Az írásbeli részt megnyerve jutott tovább a szóbeli fordulóba, ahol az összesített eredmények alapján a 3. helyet szerezte meg.

Gratulálunk a versenyzőknek, és további sikeres versenyzést kívánunk nekik!

 

Szabóné Balogh Erika tanárnő