Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2019. május 22., szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 94 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa10
mod_vvisit_counterTegnap465
mod_vvisit_counterEzen a héten1128
mod_vvisit_counterMúlt héten2770
mod_vvisit_counterEbben a hónapban8094
mod_vvisit_counterA múlt hónapban10197
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató746448

Az elmúlt 20 percben Online: 5
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2019 máj., 22

Izraeli vendégek jártak iskolánkban

Izraelből, annak is legnagyobb városából Tel-Avivból érkeztek a vendégek iskolánkba. Avinoam Rosen ügyvéd és fia Yair rövid sétát tett intézményünkben. Mindent megnéztek amit az idő rövidsége alatt lehetett. Avinoam felesége is pedagógus, (informatika szakos) így különösen érdekelte őket az iskola infrastruktúrája. Mivel Yair egy kibucban dolgozik (mezőgazdasági szövetkezeti közösség), a füvészkertünk növényfajaival, a tanítás módszertanával kapcsolatban tett fel számtalan kérdést. A PET-palack sátrat és a magas ágyásos burgonyatermesztést hazaérve mindenképpen megvalósítják saját kertjükben. Több gyerekkel is elbeszélgettek angolul. Szabóné Balogh Erika tanárnő aztán mindent pontosan elmondott angolul. Vilmán László ezt a biológia teremben tovább bővítette. Elmondta miért szeret ide járni, s hibátlan angolsággal bemutatta a szaktanterem tárgyait is. Az iskolából Tornyospálcára vezetett az útjuk ahol az izraelita temetőben emlékeztek meg imáikkal itt nyugvó őseikről.
Ezt követően a Szent László Katolikus Középiskola természettudományi laboratóriumát keresték fel. Kedden Kisvárdán vesznek részt egy holokauszt megemlékezésen majd ezt követően a debreceni repülőtérről utaznak haza. (as)