Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2018. október 19., péntek, Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 104 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa356
mod_vvisit_counterTegnap582
mod_vvisit_counterEzen a héten2916
mod_vvisit_counterMúlt héten2585
mod_vvisit_counterEbben a hónapban7698
mod_vvisit_counterA múlt hónapban9648
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató658174

Az elmúlt 20 percben Online: 11
A te IP címed: 54.166.130.157
,
Mai dátum: 2018 okt., 19

Az alsó tagozat tanulmányi kirándulása-Eger, Szilvásvárad

Ragyogó őszi időben került sor október 13-án az alsós munkaközösség által szervezett tanulmányi kirándulásra. Az úticél először az egri vár volt. Gárdonyi Géza egykori háza előtt sorakozva indultunk a vár "bevételére". Megtekintettük a Hősök termét, a Börtönmúzeumot, majd a mély pincerendszer egy részében kialakított panoptikum ejtett bennünket ámulatba.

A palotarészben kialakított Vármúzeum mindenki számára nyújtott érdekességet. A Földbástyán a korabeli harcművészeti technikával ismerkedhettünk, majd egy kovás puska bemutatása következett. Akkorát durrant,hogy mindenki összerezzent. Egy erdei sikló megmentése utáni rövid gyaloglással visszaértünk az autóbuszokhoz. Innen Szilvásváradra vezetett az utunk.

A kis vonattal mentünk fel az istállóskői végállomásra, majd a Szalajka völgyön át gyalog jöttünk vissza. Útközben sokféle kőzettel ismerkedtünk, és a patakban ászkarákokat is fogtunk, majd faleveleket gyűjtöttünk. Leérve aztán a kihagyhatatlan bazár következett, majd szomorú szívvel, de elindultunk hazafelé. Néhány technikai megálló után a tervezett 19 órára érkeztünk Dögébe. Köszönjük a szülőknek, a sofőrbácsiknak! Köszönjük a kísérő pedagógusoknak!

(Szónokné Vincze Katalin mk. vezető)