Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 405 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa256
mod_vvisit_counterTegnap203
mod_vvisit_counterEzen a héten1944
mod_vvisit_counterMúlt héten1923
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5763
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12347
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1435190

Az elmúlt 20 percben Online: 3
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2024 ápr., 18

Bronzkori kerámiákat készítettünk

A dögei Ölbey Irén Általános Iskola és a kisvárdai Rétközi Múzeum ez évi közös pályázatának keretében a kora tavasszal már volt egy kézműves foglalkozás. Június 8-án a 6. évfolyam tanulói a múzeum szervezésében egy agyagedénykészítő foglalkozáson vettek részt. Autóbusszal utaztak a kisvárdai múzeumba, ahol két keramikus bronzkori edénykéket illetve bronzkori tárgyakat készíttetett a tanulókkal. Volt aki a hagyományos módszerrel, volt aki a korongolással állította elő a kis edénykéket. Nagy-nagy élmény volt a több mint két órás program.
Gyakran mondja iskolánk igazgatója a Veres Pétertől származó idézetet, mely így hangzik, s ennek szellemében él és dolgozik is a dögei iskola: " Ide kell hozni a nagyvilágot, ide kell hozni mindent ami szép, ami jó, ami nemes és amit érdemes". Nos idehoztuk, idehozzuk jó tanáraink segítségével sok más mellett a kerámiakészítést is. Aki elkísérte osztályunkat nem más mint osztályfőnökünk Lippai Zsolt tanár úr. Köszönjük mindenkinek a lehetőséget.!

Rendes Dominika Lakatos Dzsenifer, Balla Bianka és Józsi Dzsenifer 6. oszt tanulók