Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. április 20., szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 333 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa190
mod_vvisit_counterTegnap369
mod_vvisit_counterEzen a héten1697
mod_vvisit_counterMúlt héten2603
mod_vvisit_counterEbben a hónapban6323
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12347
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1435750

Az elmúlt 20 percben Online: 11
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 ápr., 20

"Ölbey-nap" 12. alkalommal

14 általános iskola  közel 100 tanulója versenyzett a 12. alkalommal megrendezett Ölbey-napon iskolánkban. A megnyitó műsor az Ölbey- szobor előtti téren zajlott. Agárdy Sándor igazgató úr köszöntötte a résztvevőket, röviden bemutatta iskolánkat, munkánkat. Ezt követően Tintér Dominika 7. osztályos és Pisla Salome 5. osztályos tanulók szép tavaszi éneke következett, majd Szürös Petra 3. osztályos tanuló szavalta el Ölbey Irén egy kevéssé ismert költeményét.
30 esztendeje, hogy iskolánk névadója, Ölbey Irén, befejezte földi pályafutását. Emlékezetére koszorút helyezett el a költőnő mellszobrának posztamensén Mónus Eszter és Simon Gergő tanuló. A 4. osztályos gyerekek "katonásdi" tánca zárta a megnyitót, melyet Bárány Kristóf táncpedagógus koreografált. A  mintegy 20 perces kulturális műsor igen nagy tetszést aratott.
Ezt követően megkezdődött a különböző évfolyamok és tantárgyak versenye. Az alsós feladatokat ez évben is Baráth Anikó tanárnő állította össze, míg az angol nyelv „Legek„ versenyének feladatlapját Szabóné Balogh Erika tanárnő készítette. A magasugrás hagyományosan a tornateremben zajlott Lippai Zsolt tanár úr szervezésében.
Az eredményhirdetést külön-külön végeztük, így sokkal gyorsabbá vált a rendezvény egész folyamata. A győztesek oklevelet és értékes könyvajándékot kaptak, de minden tanuló emléklapban is részesült. Ezúton köszönöm meg az intézményünk Szülői Munkaközösségének, anyukáknak és nagymamáknak, a Diák-önkormányzatnak, az iskola valamennyi dolgozójának, pedagógusainknak, a javításban, a rendezésben, szervezésben az iskola bemutatásában, a fotózásban nyújtott sok-sok segítségét. Köszönjük a jelentős számú felsős tanulónknak az előkészítést, és a lebonyolítás pontosságát, szakszerűségét. Ez a rendezvény is bizonyítja, hogy közösen minden nehézség ellenére sikeresek tudunk lenni. Iskolánk ma újra szép példáját mutatta az együttgondolkodásnak és a közös cselekvésnek!  Külön is megköszönöm  a Kisvárdai Tankerületi Központnak a rendezvényhez nyújtott anyagi támogatását. Kedves Anyukák! Köszönjük a finom süteményeket, és a soha nem halványuló biztatást. (as)