Get Adobe Flash player

A víz világnapja

 

A víz világnapja


„Áprily Lajos: Tavaszi vizek /részlet/

Vizek futnak,jegek ropognak

dudorászom,kurjongatok-

Lelkemben patakok zubognak,

patakok,patakok, patakok”

 

Már március 21-én elindult a program amikor Purné Szabó Anikó és Kertész Kinga a dögei polgármesteri hivatal gyermekvédelmi-gyermekjóléti előadói kreatív kézműves foglalkozás keretében egy nagyméretű plakátot készítettek az 1-és 2. osztályos tanulókkal.  Az óvodás gyerekek a Belfő-csatorna egy szakaszát járták be ahol a vízi élővilággal ismerkedtek, s színes papírhajókon küldték el jövőnek szóló reményeiket és üzeneteiket a tengerbe siető patakocskával.

Az iskola és az óvoda bejáratánál már színes kiírás jelezte. Ez a nap más lesz mint többi. Az első óra utáni szünetben aztán megkezdődött az eredményhirdetés.

Az iskolások a kiadott sok-sok kutatómunkát igénylő feladatlapot értékelték, ahol szoros versenyben a 7—osztály bizonyult a legjobbnak.  A plakát, vers, és papírhajó készítés eredményeinek kihirdetése ezután kezdődött.

A víztisztító berendezéseket sajnos csak a 3,6,7,és a 8.b osztály tanulói készítették el  / A többiek…?/

Itt a legjobb eredményt a 3. osztály csapata érte el, akiknek Horváth Zsolt szülő segített szakmai és technikai tanácsokkal, sőt a kivitelezés nehézségeit is megoldotta, felhasználva a kórház infúziós és labor anyagának egy részét.   Fantasztikus berendezés született!

A jutalom, akárcsak a feladatlapnál itt is egy/ vízből is készült/ torta volt.

22-„vízcseppet” / valójában 22-ping-pong labdát/ kereshettek meg a tanulók az iskola udvarán. A legkülönlegesebb helyekre voltak elrejtve, de mind előkerült. A jutalom egy-egy katicabogár formájú sütemény volt. A délután 3-órakor kezdődő „Kék-bolygó” című előadásra zsúfolásig megtelt a biológia szaktanterem. Dr. Kiss Ferenc tanszékvezető főiskolai tan ár-dékán úr lenyűgöző és fölöttébb tanulságos előadása megmozgatta a fantáziát- elgondolkodtatott és reményt illetve kétségbeesést egyaránt szolgáltatott.  A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel a tanulóifjúságon kívül községünk vezetői, a polgármesteri hivatal, a védőnői szolgálat, dolgozói, a háziorvos, és a szülői munkaközösség vezetője is.

Galéria