Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 452 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa111
mod_vvisit_counterTegnap183
mod_vvisit_counterEzen a héten981
mod_vvisit_counterMúlt héten2719
mod_vvisit_counterEbben a hónapban11181
mod_vvisit_counterA múlt hónapban10791
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1428261

Az elmúlt 20 percben Online: 5
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2024 márc., 28

Iskolakert program

Iskolánk már több éve aktív résztvevője az egész országot lefedő ISKOLAKERT PROGRAMNAK, ahol mint mentoriskola vagyunk jelen. Mint minden évben, így idén is már másodszor került megrendezésre a Tematikus Iskolakert Szakmai Nap. 2022.december 8-án a délutáni órákban kezdetét vette rendezvényünk, melyben az idelátogatók megismerhették a nyugalomban lévő /TÉLI/ kertet, a tavaszra felkészített ágyásokat, a talajjavítás lehetőségeit komposzt segítségével.

Ezt követően egy érdekes, tanulságos, mindenki számára hasznos előadást hallgathattunk meg Klicsu László agrármérnök, prezentálásában a BIO gazdálkodásról, a környezetünket egyre nagyobb mértékben sújtó vegyszerszennyezés mérsékléséről, BIO védekezésről, majd iskolánk tanára Balogh Zoltánné, Rozika tanárnő segítségével a gyerekek és a résztvevők magszalagokat készítettek, melyeket tavasszal fel is használunk majd ágyásainkban.

A program záró eseménye a tartósításról szólt. Milyen módszerekkel, eljárásokkal tehetjük el télvíz idejére a tenyészidőszakban megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket. Rengeteg recepttel, jó tanáccsal látták el iskolánk tanulói a hallgatóságot, kik ígéretet tettek azok kipróbálására.

Találkozunk jövő évben is, addig is jó pihenést kívánunk a Kertprogram lelkes résztvevőinek, segítőinek.

Széles András tanár