Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)Ölbey Irén Általános Iskola OM:033479
4495. Döge, Osváth tér 6.
06-45-450-413 - sulidoge@gmail.com
Intézményvezető: Agárdy Sándor
Intézményvezető-helyettes: Józsi Barnabás


 

MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2020. május 25., hétfő, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 81 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa71
mod_vvisit_counterTegnap464
mod_vvisit_counterEzen a héten71
mod_vvisit_counterMúlt héten3379
mod_vvisit_counterEbben a hónapban11847
mod_vvisit_counterA múlt hónapban13601
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató892423

Az elmúlt 20 percben Online: 8
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2020 máj., 25

Könyvbemutató a dögei református templomban

2019. szeptember 13-án délután a hatalmas érdeklődés miatt végül a harmadik helyszínen, a dögei református templomban került sor a tervezett könyvbemutatóra.  Dr. Nagy Péter polgármester úr köszöntötte a több mint 200 megjelentet, majd szólt arról a hét év óta folyó kutatómunkáról, melyet Agárdy Sándor végzett.  Gyűjtőmunkájához sok-sok segítséget kapott a település lakóitól is. A Füzek könnye, föld sóhaja címet viselő könyv a dinamikusan fejlődő rétközi település földrajzi nevein keresztül mutatja meg a múltat, de a jelent is.

Agárdy Sándornak nem ez az első munkája. Kilenc könyvben vett részt társszerzőként, s ez a hatodik önálló kötete.  A pedagógiai, környezeti nevelési munkák mellett 2003-ban feldolgozta „Suhogó Idő” című munkájában Tornyospálca község történetét is.

A könyv szerzője a polgármester úr bevezetője után bemutatta a kezdeti indulást, majd a 640 oldalas, könyvészetileg is igen esztétikus mű tartalmi részét tárta nagy vonalakban a közönség elé. Az ünnepélyes és megható könyvbemutató után a résztvevők átvonultak a szemközti óvoda ebédlőjébe ahol szeretetvendégség keretében beszélgethettek, kézbe vehették a vaskos kötetet, illetve a szerző itt dedikálta könyvét. A több mint 700 darab képpel illusztrált , szépen szerkesztett művet a helyi önkormányzat támogatásából és pályázati forrásokból finanszírozták. Valamennyi  dögei család számára egy példányt biztosítanak.